header_family02.jpg

REDIRECTIONEAZA 3,5% DIN IMPOZIT CATRE TEODORA !

Despre memorarea versetelor biblice ...

17. 10. 10
posted by: Super User

Unul din lucrurile pe care orice credincios care studiază Biblia îl face este acela de a sublinia și mai ales de a memora versetele biblice în mod deosebit cele care au adresabilitate personală și mai ales, pozitivă. Este indicat un astfel de obicei deoarece cuvântul memorat poate ajuta în circumstanțele vieții.

Pastorul Richard Wurmbrand menționa într-una din predicile sale faptul că în închisoare nu a avut Biblie și atunci, cel mai simplu mod de a citi Biblia era să citezi din … memorie! “Mi-am adus aminte” spunea el, “că în Biblie este scris că atunci când ești prigonit, batjocorit pentru Numele Lui Isus, Domnul a spus – Bucuraţi-vă în ziua aceea şi săltaţi de veselie, pentru că răsplata voastră este mare în cer (Luca 6:23).  De acceptat încercarea am acceptat-o; de bucurat … m-am bucurat însă de săltat de veselie … asta încă nu făcusem. Și am început să sar în sus în mijlocul celulei moment în care un gardian, privind prin vizorul celulei și văzându-mă, a crezut cî am înnebunit și mi-a adus atunci o pâine întreagă (primeam atunci o felie de pâine pe săptămâna!!!) o bucată de brânză și câteva cubulețe de zahar. Cu siguranță că împlinirea Scripturii aduce întotdeauna beneficii celui ce o împlinește” – spunea Richard Wurmbrand.

Fiecare credincios cunoaște cel puțin 4-5 versete sau poate chiar un psalm și este gata oricând să facă uz de acestea dovedind că…știe Biblia pe dinafară. Vreau să te invit să privești puțin la un alt aspect vis-a-vis de memorarea versetelor și anume, ce spun versetele pe care le știi deja …despre tine și viața ta spirituală. Cu siguranță că nu ne-am gândit că poate fi o legatură între acestea și totuși există!

Cu toții cunoaștem, spre exemplu, ce spune Ioan 3:16….Este versetul de aur al Scripturii, îl cităm pe dinafară și ne place atât de mult. (vom vedea și de ce ne place atât de mult) Câți dintre voi cunoasteți ceea ce spune 1Ioan același 3:16 ?!?!

 


 

Ești curios și vrei să deschizi Biblia să citești. Dă-mi voie să te ajut: “Noi am cunoscut dragostea Lui prin aceea că El Şi-a dat viaţa pentru noi; acum şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi.”

Este reluată aceeași idee doar că implică ceva mai mult: pe tine și pe mine iar asta, nu ne place!!! Ne place atât de mult exprimarea “Atât de mult a iubit Dumnezeu lumea că A DAT …” – deoarece ne place când ni se dă nu și când trebuie să oferim … “acum şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi…” ar fi fost atât de bine pentru noi dacă partea asta nu era! Din acest motiv este greu să memorezi versete precum 1Ioan 3:16. Te implică și te responsabilizează!

Uita-te la versetele pe care le știi deja. Sunt convins că marea majoritate dintre ele sunt de genul “Te iubesc cu o iubire veșnică, de aceea îți păstrez bunătatea Mea...” sau “Pot să se mute munții…dar dragostea Mea nu se va muta de la tine…” și exemplele pot continua. Prea puțini dintre credincioși știu versete de genul “Acum și noi trebuie să ne aducem trupurile noastre ca o jertfă vie, sfântă și plăcută lui Dumnezeu …” sau cel menționat deja “Acum şi noi deci trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi …”

Da, există legătură între memorarea versetelor care ne convin și viața spirituală. S-a creat în viața noastră un soi de egoism spiritual în care vrem doar să primim, dar de oferit prea puțin. Viața creștină este una caracterizată de dragoste iar dragostea se oferă și se primește (observă cronologia “oferi/primești”nu “primești/oferi”).

Fii sincer cu tine, fă uz de memorie și vezi care sunt versetele memorate de tine până acum și în lumina a ceea ce ai citit, vezi ce spun ele despre viața ta. Egoism spiritual sau o viață reală cu Hristos în care oferi ceea ce la rândul tău și tu ai primit de Sus ?!

Created: 10 October 2017

Articole Christian Dragomir ...

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !