REDIRECTIONEAZA 3,5% DIN IMPOZIT CATRE TEODORA !

CULTURA IUDAICA

Cultura IudaicaMeniul contine articole care vizeaza o mai buna cunoastere a obiceiurilor si traditiilor poporului evreu. Traim intr-o lume unde ignoranta isi pune amprenta peste viata multora. Foarte multi credinciosi pretind ca-L cunosc pe Dumnezeu insa atunci cand vine vorba de cunoasterea obiceiurilor si traditiilor iudaice si mai ales insusirea lor in viata si umblarea lor cu Domnul, constati ca nu au decat notiuni foarte ambigue despre acest domeniu. In acest context, profetul Osea rostea in vechime celebrul verset din capitolul 4:6 care spune "Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta". Cred ca acest verset, in contextul actual, este mai valabil ca oricand. Sectiunea cuprinde Brachot - binecuvatari rostite de evrei in diferite ocazii si imprejurari ale vietii, Sarbatori si semnificatii precum si date ale sarbatorilor. Tipurile profetice, alfabetul ebraic si multe altele de acest gen, sunt pagini care, cu siguranta vor imbogatii cunostintele dumneavoastra cu privire la cultuira iudaica. Nu uitati promisiunea facuta de Adonai Elohim patriarhului Avraam, parintele nostru al tuturor, in Geneza 12:3: "Voi binecuvanta pe cei ce te vor binecuvanta si voi blestema pe cei ce te vor blestema; toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine."  Domnul intareste si incurajeaza studierea culturii poporului ales atunci cand spune in Ioan 4:22 "...mantuirea vine de la iudei." Nu poti crede intr-un Evreu negandu-i sau neglijandu-i poporul.

cristi tepes 05L-am cunoscut pe Cristi Țepes cu mulți ani în urmă. Exista pe atunci grupul Ierusalim. Eram invitați la o seară de închinare la Teatrul Ion Dacian. Acolo l-am întâlnit pentru prima dată pe Cristi. Mi-a lăsat impresia unui om devotat lucrării încredințate de Domnul, un suflet cald și sensibil la problemele semenului. Ulterior m-am convins ca această impresie era o realitate. Deși mi-a reținut numele, îmi spunea ... Ierusalim. Îmi amintesc de o întâlnire pe tren în drum spre o conferință la Oradea. M-a văzut și mi-a zis glumind: "Dragule, trenul ăsta nu merge la Ierusalim ci la Oradea".

De atunci ne-am mai intersectat în slujire de câteva ori. Ultima oară, anul trecut în luna aprilie. Urma să plec în Israel împreună cu un grup de credincioși evanghelici într -un pelerinaj pe urmele Mântuitorului. În aeroport, Cristi Țepes : "Cristian, dragule să nu-mi spui că mergem împreună la Ierusalim ?" Ba da, i-am răspuns, cu aceeași bucurie cu care fusesem întrebat. Alături de Manu Ionescu, Daniela Manea, colegii de la RVE dar si de pastorul Vasile Talos, urma să petrecem cele mai binecuvântate momente pe pământul sfânt. Am povestit, aflase despre Teo și suferințele prin care a trecut și ea dar și noi ca și părinți. Intenționa să facă un documentar legat de această minune pe care Domnul o face în dreptul Teodorei.  Am cântat, ne-am rugat și am vizitat locurile sfinte pline de încărcătura spirituală și istorie. Era pentru ultima oară. .. și se întâmpla în Israel.

Am fost șocat (și încă sunt în faza de negare...nu pot crede încă...) să aud că a plecat la Domnul mult, mult prea repede, la numai 57 de ani. Un neobosit răpus de oboseală. Când alții stăteau doar în fața calculatorului citind și dându-și cu părerea despre familia Bodnariu, el a făcut un pas înainte alegând să facă ceea ce știa mai bine și era de fapt chemarea lui: un reportaj despre această familie greu încercată, menit să conștientizeze autoritătile și comunitățile legat de abuzurile făcute acestei familii.

Ne-a lăsat în urmă un model cum poți trăi curat și devotat într lume întinată. Ne-a învăţat ce înseamnă să fi lumină. Lumina nu iese niciodată ea însăşi în evidenţă ci ...  scoate pe alţii în evidenţă. Aşa a făcut el ! Ne-au rămas emisiunile și reportajele făcute. Ne-au rămas însă și lacrimile și dorul prematur al unei plecări în veșnicie mult prea devreme...

Am fost împreună în Ierusalim, așteptăm momentul când vom fi din nou împreună. .. tot acolo ! Cristi, dragule...să ne vedem la Ierusalim! Odihnește-te în pace!

Ne rugăm și dorim ca mângâierea Domnului Isus să fie peste soție, copii și întreaga familie!

Puteți vedea câteva poze din Israel.

cristi tepes 02 cristi tepes 03 cristi tepes 04 cristi tepes 06

Articole Christian Dragomir ...

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !