Print

alfa si omegaIn ultimii 2000 de ani si ceva, majoritatea evreilor si paganilor au acceptat conceptia gresita conform careia Isus si Evreimea nu au nimic in comun. Nimic nu poate fi mai neadevarat ! Conform Noului Testament, care a fost scris de evrei, Isus s-a nascut in tinutul lui Israel din parinti evrei. El a fost descendentul familiei regale a Regelui David. I s-a dat numele ebraic Yeshua care inseamna salvare. Ca Mesia al lui Israel, Yeshua urma sa salveze poporul Sau de pacate. Yeshua este cel mai vestit Rabin al tuturor timpurilor. A calatorit peste tot prin Israel, invatand poporul evreu si aducand omenirea aproape de Dumnezeu. Yeshua a demonstrat ca el a fost Mesia prin aratarea puterilor lui miraculoase. El a hranit sute de oameni cu doar cateva felii de paine, a ajutat bolnavi incurabili, invalizi, a inviat morti. 

Yeshua a implinit multe din prezicerile Scripturilor Ebraice cu privire la Mesia:

Yeshua a murit in Ierusalim in timpul patimilor. Trei zile mai tarziu puterea lui Dumnezeu L-a adus inapoi la viata. Mai mult de 500 de evrei au fost martorii lui Yeshua dupa invierea sa din morti. Acesti oameni au fost transformati complet de acest eveniment unic, iar Dumnezeu i-a folosit pentru a schimba tot cursul istoriei omenirii. Datorita imensului impact pe care Yeshua l-a avut asupra natiunilor, oamenii au uitat ca toti cei dintai care L-au urmat pe Yeshua au fost Evrei. Congregatii de Evrei Mesianici existau in Orientul Mijlociu in primii 500 de ani ai Epocii Comune. Majoritatea oamenilor i-au uitat pe Evreii lui Yeshua de secole. Prin urmare oamenii se intreaba daca un Evreu poate crede in Isus si sa fie si Evreu. In mod ironic, cea mai mare controversa printre urmasii sai din primul secol a fost daca un Pagan il poate urma pe Yeshua fara a deveni mai intai Evreu

Ca si Apostolii, Evreii Mesianici continua sa-si traiasca viata in stilul evreiesc dar avem o relatie personala cu Dumnezeu pe care nu am avut-o inainte de a-L intalni pe Yeshua. Vietile noastre sunt incununate de o noua bucurie, pace, scop si inteles care nu sunt posibile fara cainta (ispasire) si viata eterna pe care le avem datorita Lui. Congregatiile Mesianice sunt un loc in care noi putem lucra cu Dumnezeu pentru a ne pastra mostenirea evreiasca si credinta in Yeshua ca Mesia. Sunt cam 100 de Congregatii Mesianice in SUA si alte 30 in Israel.

Cere-i Dumnezeului lui Israel sa-ti dezvaluie daca Yeshua este Mesia Promis. Citeste Biblia, atat Tenachul (Scripturile Ebraice) cat si Brit Chadasha (Noul Testament) si cere-i lui Dumnezeu sa-ti arate daca aceste lucruri sunt sau nu adevarate. Si vei vedea ca Yeshua, cu adevarat este Mesia, Mantuitorul trimis de insusi Dumnezeu Tatal. Dumnezeu sa te binecuvinteze !

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !