Print

Primele detalii facute publice despre noul altar din piatra pentru jertfe

15. 04. 06
posted by: Christian Dragomir

temple institute altar 4Institutul Templului din Ierusalim a finalizat construcția altarului de piatră necesar pentru serviciul de sacrificiu în Templul Sfânt. Ca răspuns la mai multe inexactități şi lipsa de informație atât în ebraică cât și în engleză, organizația a lansat prima sa declarație detaliată în privința evenimentului emoționant, relatează Breaking Israel News.com

Altarul a fost finalizat cu întârziere în 2014 și inaugurat oficial în timpul ceremoniei publice al surcelelor petrecute de Institut pentru Menora de Aur, în a șaptea noapte a sărbătorii Hanuka, care a fost pe 22 decembrie.

Contrar la ceea ce s-a raportat mai devreme, înălțimea altarului nu este de 5 metri (16 ft), dar 5 amoți, o măsură biblică echivalentă cu aproximativ 2,35 metri (7.7 ft). Fiecare amah măsoară 46-48 centimetri (18-19 inci). Rampa care duce până la altar este de 16 amoți lungime.

temple institute altar 1Aceste măsurări sunt în concordanță cu culcuşul lui Maimonides, renumitul comentator și filozof medieval evreiesc. Acest altar reprezintă cele mai mici dimensiuni posibile pentru un altar funcționabil Kosher (permis de legea evreiască).

Potrivit informațiilor publicate de Institutul Templului, întrucât Tora interzice utilizarea pietrelor cioplite în facerea unui altar (vezi Deuteronom 27:5-6), el „este alcătuit dintr-un cadru exterior de cărămizi de lut, cuptorul altarului rezistă la călduri extreme în timpul utilizării. Acest cadru exterior este acoperit cu pietre naturale, neatinse de instrumentele pentru metal, conform poruncii din Tora. Cadrul cărămizelor din exterior este acoperit cu o tencuială albă subțire, așa cum s-a făcut cu altarul care stătea în curtea Templului Sfânt”.

temple institute altar 2Baza altarului conține două portaluri de colectare a sângelui vărsat în timpul jertvirei animalelor, în conformitate cu Tora. De asemenea, este încununat cu patru colțuri ridicate, numite coarne de Tora.

Ceea ce face ca acest altar să fie unic este faptul că a fost conceput pentru a fi dezasamblat și reasamblat rapid în poziția corectă pe Muntele Templului. Potrivit Institutului Templului, „Poporul lui Israel este responsabil să construiască un altar exclusiv pe locul unde se afla altarul original de pe muntele Moria, Muntele Templului. Când circumstanțele devin favorabile, acest nou altar poate fi rapid reasamblat în locul potrivit, ceea ce permite ca serviciul divin să fie reluat fără întârziere”.

temple institute altar 3Altarul este temporar expus la Institutul Templului, situat în inima orașului vechi al Ierusalimului, fiind scoase cele mai multe părți ale ramei și bazei de jos pentru a arăta pietrele din interior. Întregul proiect face parte din scopul Institutului de a reîmprospăta cunoștințele cu privire la serviciile Templului, astfel construcția sa a fost cu scopuri practice și de instruire.

Altarul a fost proiectat de arhitectul Shmuel Balzam, care deasemenea elaborează planuri pentru Al Treilea Templu. Aceste planuri sunt rodul unei campanii al Indiegogo crowdfunding, care a ridicat peste 100.000 $ pentru reconstruirea Templului Sanctuar. Etapele preliminare ale proiectului au fost prezentate pe 25 martie, la evenimentul Zilei Internaționale al Evaluării Muntelui Templului.

Tradus de Lilia Halitov - stiri crestine.ro

Created: 20 March 2016

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !