REDIRECTIONEAZA 3,5% DIN IMPOZIT CATRE TEODORA !

CULTURA IUDAICA

Cultura IudaicaMeniul contine articole care vizeaza o mai buna cunoastere a obiceiurilor si traditiilor poporului evreu. Traim intr-o lume unde ignoranta isi pune amprenta peste viata multora. Foarte multi credinciosi pretind ca-L cunosc pe Dumnezeu insa atunci cand vine vorba de cunoasterea obiceiurilor si traditiilor iudaice si mai ales insusirea lor in viata si umblarea lor cu Domnul, constati ca nu au decat notiuni foarte ambigue despre acest domeniu. In acest context, profetul Osea rostea in vechime celebrul verset din capitolul 4:6 care spune "Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta". Cred ca acest verset, in contextul actual, este mai valabil ca oricand. Sectiunea cuprinde Brachot - binecuvatari rostite de evrei in diferite ocazii si imprejurari ale vietii, Sarbatori si semnificatii precum si date ale sarbatorilor. Tipurile profetice, alfabetul ebraic si multe altele de acest gen, sunt pagini care, cu siguranta vor imbogatii cunostintele dumneavoastra cu privire la cultuira iudaica. Nu uitati promisiunea facuta de Adonai Elohim patriarhului Avraam, parintele nostru al tuturor, in Geneza 12:3: "Voi binecuvanta pe cei ce te vor binecuvanta si voi blestema pe cei ce te vor blestema; toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine."  Domnul intareste si incurajeaza studierea culturii poporului ales atunci cand spune in Ioan 4:22 "...mantuirea vine de la iudei." Nu poti crede intr-un Evreu negandu-i sau neglijandu-i poporul.

Cine este Yeshua ?

13. 11. 04
posted by: Christian Dragomir

alfa si omegaIn ultimii 2000 de ani si ceva, majoritatea evreilor si paganilor au acceptat conceptia gresita conform careia Isus si Evreimea nu au nimic in comun. Nimic nu poate fi mai neadevarat ! Conform Noului Testament, care a fost scris de evrei, Isus s-a nascut in tinutul lui Israel din parinti evrei. El a fost descendentul familiei regale a Regelui David. I s-a dat numele ebraic Yeshua care inseamna salvare. Ca Mesia al lui Israel, Yeshua urma sa salveze poporul Sau de pacate. Yeshua este cel mai vestit Rabin al tuturor timpurilor. A calatorit peste tot prin Israel, invatand poporul evreu si aducand omenirea aproape de Dumnezeu. Yeshua a demonstrat ca el a fost Mesia prin aratarea puterilor lui miraculoase. El a hranit sute de oameni cu doar cateva felii de paine, a ajutat bolnavi incurabili, invalizi, a inviat morti. 

Yeshua a implinit multe din prezicerile Scripturilor Ebraice cu privire la Mesia:

  • S-a nascut in Bethleem (Mica 5:1-2);
  • A fost decendent al Regelui David (Eremia 23:5-6);
  • A fost mai mult decat un om obisnuit (Isaia 9:6-7);
  • A calatorit prin Ierusalim calare pe un magar (Zaharia 9:9);
  • A sosit inainte de 70 AD Daniel 9:24-27);
  • A fost respins si ucis fara justificare (Isaia 53:1-12);
  • A invins moartea (Psalm 16:10, Isaia 53:12);
  • A instituit o noua intelegere intre Dumnezeu si poporul Sau (Ieremia 31:31-34);
  • A adus paganii la credinta in Dumnezeul lui Israel (Isaia 49:5-7).

Yeshua a murit in Ierusalim in timpul patimilor. Trei zile mai tarziu puterea lui Dumnezeu L-a adus inapoi la viata. Mai mult de 500 de evrei au fost martorii lui Yeshua dupa invierea sa din morti. Acesti oameni au fost transformati complet de acest eveniment unic, iar Dumnezeu i-a folosit pentru a schimba tot cursul istoriei omenirii. Datorita imensului impact pe care Yeshua l-a avut asupra natiunilor, oamenii au uitat ca toti cei dintai care L-au urmat pe Yeshua au fost Evrei. Congregatii de Evrei Mesianici existau in Orientul Mijlociu in primii 500 de ani ai Epocii Comune. Majoritatea oamenilor i-au uitat pe Evreii lui Yeshua de secole. Prin urmare oamenii se intreaba daca un Evreu poate crede in Isus si sa fie si Evreu. In mod ironic, cea mai mare controversa printre urmasii sai din primul secol a fost daca un Pagan il poate urma pe Yeshua fara a deveni mai intai Evreu

Ca si Apostolii, Evreii Mesianici continua sa-si traiasca viata in stilul evreiesc dar avem o relatie personala cu Dumnezeu pe care nu am avut-o inainte de a-L intalni pe Yeshua. Vietile noastre sunt incununate de o noua bucurie, pace, scop si inteles care nu sunt posibile fara cainta (ispasire) si viata eterna pe care le avem datorita Lui. Congregatiile Mesianice sunt un loc in care noi putem lucra cu Dumnezeu pentru a ne pastra mostenirea evreiasca si credinta in Yeshua ca Mesia. Sunt cam 100 de Congregatii Mesianice in SUA si alte 30 in Israel.

Cere-i Dumnezeului lui Israel sa-ti dezvaluie daca Yeshua este Mesia Promis. Citeste Biblia, atat Tenachul (Scripturile Ebraice) cat si Brit Chadasha (Noul Testament) si cere-i lui Dumnezeu sa-ti arate daca aceste lucruri sunt sau nu adevarate. Si vei vedea ca Yeshua, cu adevarat este Mesia, Mantuitorul trimis de insusi Dumnezeu Tatal. Dumnezeu sa te binecuvinteze !

Created: 11 May 2017

Articole Christian Dragomir ...

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !