Cuvant din Dragoste LOGO

1 Corinteni 16:14 ”Tot ce faceţi, să fie făcut cu dragoste!” - este MOTTO-ul acestor motivaționale video semnate de Christian.


cauți un cuvânt, care să-ți poată da speranță, cauți un cuvânt ce alină și dă viață!

cu sufletul rănit și rătăcind în noapte, cauți un ”Cuvânt din Dragoste!”


"Cuvânt din Dragoste" cu Christian Dragomir este o emisiune cu caracter creştin informativ, educativ şi motivaţional.

SÂMBĂTĂ 04 IUNIE 2022 - EDIŢIE SPECIALĂ - DE ZIUA LEGII ÎNCĂLCÂND LEGEA!

ULTIMUL MESAJ VIDEO

DEMNITATEA VIEȚII NOI!

31 Iulie 2022

christian 24 octombrie

În Predica de pe Munte, Isus condamnă formalismul, adeziunea orbească a fariseilor față de litera legii. Prin „aţi auzit că s-a zis celor din vechime…, dar Eu vă spun…” (Matei 5: 21-22), Isus înlocuiește „aparatul de fotografiat al moralei fariseice”, care captează doar exteriorul, cu „aparatul de radiografie al Duhului Sfânt”, care vede, descoperă și judecă interiorul, mai exact - inima.

Contemporanii Domnului au considerat că învățătura Domnului despre acceptare, iubire și iertare, de a nu răspunde răului cu rău și tratării răului cu bine este ceva inacceptabil, umilitor, … sub demnitatea umană … (să fiu persecutat, acuzat pe nedrept, cineva să mă umilească prin înjosire, defăimare iar eu să înving toate acestea prin … iubire, iertare și încercarea de a oferi celui care îmi face toate acestea un exemplu pozitiv … în accepțiunea contemporanilor Domnului – și să fim sinceri și în accepțiunea noastră – este de neacceptat, este sub demnitatea noastră, spunem noi de multe ori!

Ce se ascunde în spatele poruncilor lui Dumnezeu? / Nu răspunde la rău cu rău ci înlocuiește sentimentele trecătoare de furie, mânie și răzbunare cu dragostea eternă a lui Dumnezeu! / Ce este demnitatea, cum arată si mai ales cum se comportă un om cu demnitatea de fiu al lui Dumnezeu în contrast cu omul fără demnitate, lipsit de prezența și călăuzirea Domnului - sunt câteva din lucrurile tratate în cadrul acestui mesaj.

EDITORIAL

VIBRAȚIA ESENŢIALĂ ÎN ACTUL ÎNCHINĂRII!

pesah

Tot ceea ce ne înconjoară este vibrație. Cu atât mai mult actul muzical. Acolo vibrează corzile pianului sau ale unei chitări creând prin armonie frumuseți și stări sufletești înălțătoare...

Toba crează vibrație iar dacă este "cântată" și nu "bătută" poate aduce bucurie și entuziasm. Dincolo de orice instrument, în interpretarea vocală vibrează corzile ce pot scoate sunete ce pot impresiona și emoționa uneori chiar până la lacrimi.

Cu toate acestea, în muzica adresată lui Dumnezeu există un element care, dacă lipsește, face inutil, ineficient și chiar poate perverti tot actul muzical.

 

 citeşte întregul articol...

Luca 8:44  ”Femeia s-a apropiat pe dinapoi, şi s-a atins de POALA HAINEI LUI ISUS. Indată, scurgerea de sânge s-a oprit.” / Marcu 6:56 ”Oriunde intra El, în sate, în cetăţi sau în cătune, puneau pe bolnavi pe pieţe, şi-L rugau să le dea voie doar să se atingă de poalele hainei Lui. Şi toţi câţi se atingeau de El, erau tămăduiţi.”

Potrivit culturii iudaice, tallit-ul este unul din accesoriile nelipsite pe care un evreu îl foloseste în rugăciunile de dimineață, de seară, în Shabbat sau la fiecare sărbătoare. În Numeri 15:37-41, Dumnezeu i-a poruncit lui Moise: „Vorbește-le copiilor lui Israel și spune-le să-și facă, din neam în neam, un ciucure la colțurile veșmintelor lor și să pună un fir albastru peste ciucurele acesta din colțurile veșmintelor. Când veți avea ciucurele acesta, să vă uitați la el și să vă aduceți aminte de toate poruncile Domnului, ca să le împliniți…”

În momentul înfășurării în tallit, evreul rostește o rugăciune: „Baruch Ata Adonai Eloheinu Melech Ha’olam asher kidshanu bemitzvotav vetzivanu lehit’atef betzitzit”… „Binecuvântat ești Tu, Doamne, Dumnezeul nostru, Regele Universului, care ne-ai binecuvântat cu poruncile Tale și ne-ai poruncit să ne înfășurăm în ciucuri.”…

Ca orice iudeu practicant al Legii, cu siguranță că Isus a purtat tallit-ul iar in tradiția iudaică, acesta reprezenta aripile lui Dumnezeu. Maleahi 4:2 ...pentru voi care vă temeţi de Numele Meu, va răsări Soarele neprihănirii şi VINDECAREA va fi sub ARIPILE Lui ...

Femeia cu scurgere de sânge, probabil că nu avea prea multe cunoștinte teologice însă ştia un adevăr: Dacă El este cu adevărat un Om al lui Dumnezeu, atunci, dacă mă ating de poala hainei Lui, cu siguranță mă voi vindeca!

Matei 9:20 ”Ea își zicea: „Numai să mă pot atinge de haina Lui, și mă voi tămădui.”

Evreii cunoșteau acest concept al vindecării. De aceea mergeau la rabini cu gândul și așteptarea că atingându-se de poala veștmintelor preotești vor fi vindecați de bolile și suferintele lor însă ... compromiterea credinței și trăirea slujitorilor Domnului doar pentru imagine, L-a făcut pe Dumnezeu să se depărteze de ei astfel încât de ani și ani de zile nimeni nu mai fusese vindecat în felul acesta.

Matei 23:5  Toate faptele lor le fac ca să fie văzuţi de oameni. Astfel, îşi fac filacteriile late şi poalele veştmintelor cu ciucuri lungi; ...

Cred că aceeași problemă a slujitorilor din trecut este valabilă și slujitorilor contemporani. Nu mai suntem martori ai vindecărilor miraculoase, nu se mai ating oamenii de ”poala hainei noastre” - iar dacă o fac este la fel ca în vechime, INUTIL - deoarece prezența și călăuzirea divină au dispărut din cauza compromiterii credinței și a trăirii pentru sine. Slujitorii au ajuns să nu se mai completeze ci mai degrabă să concureze unul cu celălalt iar din mijlocul unor astfel de trăiri ... Dumnezeu se retrage discret, lasându-le doar falsa impresie că El incă mai este cu ei!

Tu însă, ÎNDRĂZNEȘTE, totuși, prin credință sinceră, la El. Oricine cere, CAPĂTĂ, și cine caută GĂSEȘTE! Dacă te atingi de POALA HAINEI LUI conform Cuvântului Său, prin credință și căință, în smerenie și cu dorința de a trăi pentru El, atunci Dumnezeu se va atinge de tine cu VINDECAREA LUI, cu PROTECȚIA și CĂLĂUZIREA LUI, cu MÂNTUIREA LUI!

El te va acoperi cu penele Lui și te vei ascunde sub aripile Lui. Căci scut și pavăză este credincioșia Lui! (Psalmul 91:4)

ADON HAKAVOD

bath oil 2510783 640"Adon Hakavod" este primul album evreiesc lansat de vreun grup muzical din Romania și a fost editat de Grupul Ierusalim în anul 2003.

LÂNGĂ DOMNUL, LÂNGĂ DUMNEZEU

bath oil 2510783 640A fost editat în anul 2002 și a făcut înconjurul țării ajungând chiar peste hotare. Conține piese cu care mulți dintre voi sunteți deja familiari...

DOMNUL ESTE PĂSTORUL MEU

bath oil 2510783 640“Domnul este Păstorul meu” este un album al solistului Christian Dragomir împreună cu Grupul Ierusalim.

CREDE

credeEste primul album al interpretului Christian Dragomir. A fost lansat în anul 2000 prin intermediul Studio Speranța din Cluj-Napoca. Conține o gamă diversă de stiluri muzicale ...

NUME DRAG, ISUS CHRISTOS

credeEste cel de-al doilea album semnat de solistul Christian Dragomir. Un volum încărcat de o sensibilitate deosebită ce conține piese cu mesaj de evanghelizare dar și de laudă și mulțumire la adresa Mântuitorului Isus.