Cuvant din Dragoste LOGO

1 Corinteni 16:14 ”Tot ce faceţi, să fie făcut cu dragoste!” - este MOTTO-ul acestor motivaționale video semnate de Christian.


cauți un cuvânt, care să-ți poată da speranță, cauți un cuvânt ce alină și dă viață!

cu sufletul rănit și rătăcind în noapte, cauți un ”Cuvânt din Dragoste!”


"Cuvânt din Dragoste" cu Christian Dragomir este o emisiune cu caracter creştin informativ, educativ şi motivaţional.

SÂMBĂTĂ 04 IUNIE 2022 - EDIŢIE SPECIALĂ - DE ZIUA LEGII ÎNCĂLCÂND LEGEA!

ULTIMUL MESAJ VIDEO

DEMNITATEA VIEȚII NOI!

31 Iulie 2022

christian 24 octombrie

În Predica de pe Munte, Isus condamnă formalismul, adeziunea orbească a fariseilor față de litera legii. Prin „aţi auzit că s-a zis celor din vechime…, dar Eu vă spun…” (Matei 5: 21-22), Isus înlocuiește „aparatul de fotografiat al moralei fariseice”, care captează doar exteriorul, cu „aparatul de radiografie al Duhului Sfânt”, care vede, descoperă și judecă interiorul, mai exact - inima.

Contemporanii Domnului au considerat că învățătura Domnului despre acceptare, iubire și iertare, de a nu răspunde răului cu rău și tratării răului cu bine este ceva inacceptabil, umilitor, … sub demnitatea umană … (să fiu persecutat, acuzat pe nedrept, cineva să mă umilească prin înjosire, defăimare iar eu să înving toate acestea prin … iubire, iertare și încercarea de a oferi celui care îmi face toate acestea un exemplu pozitiv … în accepțiunea contemporanilor Domnului – și să fim sinceri și în accepțiunea noastră – este de neacceptat, este sub demnitatea noastră, spunem noi de multe ori!

Ce se ascunde în spatele poruncilor lui Dumnezeu? / Nu răspunde la rău cu rău ci înlocuiește sentimentele trecătoare de furie, mânie și răzbunare cu dragostea eternă a lui Dumnezeu! / Ce este demnitatea, cum arată si mai ales cum se comportă un om cu demnitatea de fiu al lui Dumnezeu în contrast cu omul fără demnitate, lipsit de prezența și călăuzirea Domnului - sunt câteva din lucrurile tratate în cadrul acestui mesaj.

EDITORIAL

VIBRAȚIA ESENŢIALĂ ÎN ACTUL ÎNCHINĂRII!

pesah

Tot ceea ce ne înconjoară este vibrație. Cu atât mai mult actul muzical. Acolo vibrează corzile pianului sau ale unei chitări creând prin armonie frumuseți și stări sufletești înălțătoare...

Toba crează vibrație iar dacă este "cântată" și nu "bătută" poate aduce bucurie și entuziasm. Dincolo de orice instrument, în interpretarea vocală vibrează corzile ce pot scoate sunete ce pot impresiona și emoționa uneori chiar până la lacrimi.

Cu toate acestea, în muzica adresată lui Dumnezeu există un element care, dacă lipsește, face inutil, ineficient și chiar poate perverti tot actul muzical.

 

 citeşte întregul articol...

Deseori m-am întrebat, cugetând la afirmația Domnului Isus din Evg. după Luca 18:8b "Fiul Omului va veni negreșit; dar va găsi El oare credință pe pământ?", oare ce altceva mai ascunde, în afară de evidenta renunțare la credință, afirmația Domnului? Sau mai exact ce fapte anume, odată săvârșite, pot duce la pierderea credinței?

Observăm, fără prea mare efort, că vremurile pe care le trăim sunt din ce în ce mai tulburi. Acest fenomen de tulburare și confuzie a cuprins din păcate și mintea celor mai mulți. Ultimul raport al OMS arată că impactul psihologic al pandemiei asupra individului (implicit al societății) este similar celui din al doilea război mondial...(!!!) În situații de felul acesta unii caută răspunsuri și soluții urgente iar alții, transformați peste noapte în specialiști de serviciu, le oferă cu generozitate.

Nu vreau să mă erijez în susținătorul vreunei părți dintre "căutători și specialiști"... Au suficiente argumente fiecare în dreptul lor să-și susțină și singuri poziția (uneori chiar cu riscul de a deveni ridicoli).

Atenția mea și deopotrivă semnalul de alarmă pe care vreau să-l trag este asupra riscului la care ne-am expus cu toții și anume apariția sindromului "minții împărțite". Dacă mintea individului este împărțită la fel este și societatea. De aici conflictele, taberele pro și contra, ura și implicit... pierderea credinței!

În Matei 6:25 Domnul (ne) îndeamnă: "Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră..."

Termenul grecesc pentru îngrijorare folosit aici este "meripnao", un cuvânt compus din două cuvinte: merizo - împărțit și nus - minte. La modul practic, afirmația Domnului este aceasta: "Să nu fiți oameni cu mintea împărțită" deoarece există riscul major ca pe acest fond... să vă pierdeți credința!

Sunt multe exemple în Biblie dar și în societate, de oameni (mari) ai lui Dumnezeu care au eșuat datorită acestei lipse de constantă în viață; o lipsă venită pe fondul oscilațiilor în convingeri care a avut ca rezultat o minte împărțită. Priviți la lumea din jurul vostru și veți vedea manifestându-se mintea împărțită prin expresii de genul "nu mai știu ce (și pe cine) să cred"; "care este adevărul!?"; "cine are dreptate"; "ce se va întâmpla cu lumea aceasta?" - afirmații care trădează confuzia și depărtarea de Dumnezeu.

Soluția Domnului este una simplă.

Matei 6:26 "Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu samănă, nici nu seceră, şi nici nu strâng nimic în grânare; şi totuși Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?"

Soluțiile pentru marile crize ale omenirii nu au venit NICIODATĂ de pe pământ ci DIN CER. Păsările cerului, spre deosebire de om, știu că Tatăl se va îngriji de ele și se încred în purtarea Lui de grijă... Privește cerul, privește păsările și încrede-te în Domnul. Aceasta va aduce lumină minții tale, pace sufletului tău și te va ajuta să-ți păstrezi credința în El până la capăt, oricât de apropiat sau îndepărtat ar fi el.

"Puterea minţii vine din liniştea şi limpezimea ei. O minte liniştită este o minte puternică ce poate deschide uşa puterii sufletului. Nu îţi poţi manifesta puterea dacă mintea îţi este tulburată. Şi orice putere care se manifestă fără a avea mintea limpede, este una care dărâmă şi nu una care zideşte."
ADON HAKAVOD

bath oil 2510783 640"Adon Hakavod" este primul album evreiesc lansat de vreun grup muzical din Romania și a fost editat de Grupul Ierusalim în anul 2003.

LÂNGĂ DOMNUL, LÂNGĂ DUMNEZEU

bath oil 2510783 640A fost editat în anul 2002 și a făcut înconjurul țării ajungând chiar peste hotare. Conține piese cu care mulți dintre voi sunteți deja familiari...

DOMNUL ESTE PĂSTORUL MEU

bath oil 2510783 640“Domnul este Păstorul meu” este un album al solistului Christian Dragomir împreună cu Grupul Ierusalim.

CREDE

credeEste primul album al interpretului Christian Dragomir. A fost lansat în anul 2000 prin intermediul Studio Speranța din Cluj-Napoca. Conține o gamă diversă de stiluri muzicale ...

NUME DRAG, ISUS CHRISTOS

credeEste cel de-al doilea album semnat de solistul Christian Dragomir. Un volum încărcat de o sensibilitate deosebită ce conține piese cu mesaj de evanghelizare dar și de laudă și mulțumire la adresa Mântuitorului Isus.