Cuvant din Dragoste LOGO

1 Corinteni 16:14 ”Tot ce faceţi, să fie făcut cu dragoste!” - este MOTTO-ul acestor motivaționale video semnate de Christian.


cauți un cuvânt, care să-ți poată da speranță, cauți un cuvânt ce alină și dă viață!

cu sufletul rănit și rătăcind în noapte, cauți un ”Cuvânt din Dragoste!”


"Cuvânt din Dragoste" cu Christian Dragomir este o emisiune cu caracter creştin informativ, educativ şi motivaţional.

SÂMBĂTĂ 04 IUNIE 2022 - EDIŢIE SPECIALĂ - DE ZIUA LEGII ÎNCĂLCÂND LEGEA!

ULTIMUL MESAJ VIDEO

DEMNITATEA VIEȚII NOI!

31 Iulie 2022

christian 24 octombrie

În Predica de pe Munte, Isus condamnă formalismul, adeziunea orbească a fariseilor față de litera legii. Prin „aţi auzit că s-a zis celor din vechime…, dar Eu vă spun…” (Matei 5: 21-22), Isus înlocuiește „aparatul de fotografiat al moralei fariseice”, care captează doar exteriorul, cu „aparatul de radiografie al Duhului Sfânt”, care vede, descoperă și judecă interiorul, mai exact - inima.

Contemporanii Domnului au considerat că învățătura Domnului despre acceptare, iubire și iertare, de a nu răspunde răului cu rău și tratării răului cu bine este ceva inacceptabil, umilitor, … sub demnitatea umană … (să fiu persecutat, acuzat pe nedrept, cineva să mă umilească prin înjosire, defăimare iar eu să înving toate acestea prin … iubire, iertare și încercarea de a oferi celui care îmi face toate acestea un exemplu pozitiv … în accepțiunea contemporanilor Domnului – și să fim sinceri și în accepțiunea noastră – este de neacceptat, este sub demnitatea noastră, spunem noi de multe ori!

Ce se ascunde în spatele poruncilor lui Dumnezeu? / Nu răspunde la rău cu rău ci înlocuiește sentimentele trecătoare de furie, mânie și răzbunare cu dragostea eternă a lui Dumnezeu! / Ce este demnitatea, cum arată si mai ales cum se comportă un om cu demnitatea de fiu al lui Dumnezeu în contrast cu omul fără demnitate, lipsit de prezența și călăuzirea Domnului - sunt câteva din lucrurile tratate în cadrul acestui mesaj.

EDITORIAL

VIBRAȚIA ESENŢIALĂ ÎN ACTUL ÎNCHINĂRII!

pesah

Tot ceea ce ne înconjoară este vibrație. Cu atât mai mult actul muzical. Acolo vibrează corzile pianului sau ale unei chitări creând prin armonie frumuseți și stări sufletești înălțătoare...

Toba crează vibrație iar dacă este "cântată" și nu "bătută" poate aduce bucurie și entuziasm. Dincolo de orice instrument, în interpretarea vocală vibrează corzile ce pot scoate sunete ce pot impresiona și emoționa uneori chiar până la lacrimi.

Cu toate acestea, în muzica adresată lui Dumnezeu există un element care, dacă lipsește, face inutil, ineficient și chiar poate perverti tot actul muzical.

 

 citeşte întregul articol...

În urmă cu aproximativ 10 ani, aflându-ne la un timp de rugăciune, a venit un cuvânt profetic printr-un om al lui Dumnezeu și i-a spus soției mele așa: "Îți cunosc dorința inimii iar rugăciunile tale au fost ascultate. Vei avea un copil ... dar vei trece prin încercări mari. Să vii înaintea Mea precum Estera și Eu voi da izbăvirea ..." Ne doream un copil și am înteles că Domnul ni-l va da ... însă n-am înțeles (atunci) care era legătura cu ... Estera!

S-a născut Teodora într-o condiție incompatibilă cu viața. Din cauza diagnosticului era condamnată la moarte mai înainte de a fi trăit. Ca orice părinte ce-și iubește copilul, am postit, ne-am rugat, am cerut mila și îndurarea Domnului iar Dumnezeu nu a întârziat să răspundă (după planul Lui). În ianuarie 2012 Teodora a fost supusă la cinci intervenții chirurgicale dintre care două pe cord deschis și în felul acesta pericolul iminent de moarte a fost înlăturat.

După 3 luni de spitalizare, la începutul lunii martie, de Purim, am externat-o și am venit cu ea acasă. Am înțeles atunci ceea ce a vrut să ne spună Domnul prin legătura cuvântului profetic cu Estera. Viza natura încercărilor prin care aveam să trecem. Precum poporul evreu care fusese dat la moarte dar pentru care a mijlocit împărăteasa Estera și a fost salvat, și pentru Teo trebuia să mijlocim și să luptăm din cauza condamnării ... date de trisomia 18, Hamanul nostru !

Purimul este, alături de Hanuka, una dintre sărbătorile Domnului nemenționate în Levitic cap.23 însă este așteptată și celebrată cu atâta interes și fast de către evreii de pretutindeni. De Purim, evreii și-au trimis daruri unii altora, de bucurie că au fost izbăviți. De Purim, și nouă Dumnezeu ne-a trimis un dar: pe Teodora (darul lui Dumnezeu)

În această sărbătoare evreii mănâncă humentash - o prăjitură foarte bună. Consider că izbăvirea de la moarte a Teodorei este darul prețios al lui Dumnezeu iar Teodora este ... humentash-ul nostru 🙂

Hag Purim Sameach!

ADON HAKAVOD

bath oil 2510783 640"Adon Hakavod" este primul album evreiesc lansat de vreun grup muzical din Romania și a fost editat de Grupul Ierusalim în anul 2003.

LÂNGĂ DOMNUL, LÂNGĂ DUMNEZEU

bath oil 2510783 640A fost editat în anul 2002 și a făcut înconjurul țării ajungând chiar peste hotare. Conține piese cu care mulți dintre voi sunteți deja familiari...

DOMNUL ESTE PĂSTORUL MEU

bath oil 2510783 640“Domnul este Păstorul meu” este un album al solistului Christian Dragomir împreună cu Grupul Ierusalim.

CREDE

credeEste primul album al interpretului Christian Dragomir. A fost lansat în anul 2000 prin intermediul Studio Speranța din Cluj-Napoca. Conține o gamă diversă de stiluri muzicale ...

NUME DRAG, ISUS CHRISTOS

credeEste cel de-al doilea album semnat de solistul Christian Dragomir. Un volum încărcat de o sensibilitate deosebită ce conține piese cu mesaj de evanghelizare dar și de laudă și mulțumire la adresa Mântuitorului Isus.