REDIRECTIONEAZA 3,5% DIN IMPOZIT CATRE TEODORA !

DESPRE KLEZMER MUSIC

klezmer logoKlezmerul este o muzică venită de departe, de departe în timp și spațiu, o muzică ce abordează cu umor și creativitate viața unor generații greu încercate, dar care, născută fiind din profunzimea sentimentelor poporului său, reușește să reziste migrației și evenimentelor triste și tulburătoare din trecutul nu prea îndepărtat și să se integreze vital, continuând să fascineze atât artiștii cât și publicul amator. 

În termeni sintetici și familiari publicului tânăr, klezmerul este fusion music combinand folclor, jazz, swing dar și muzica soul. Am spus "fusion" deoarece klezmerul aduce fuziunea structurilor melodice, ritmice și expresive care provin din diferite zone geografice și culturale; iar muzica soul pentru că exprimă sentimentele profunde, extazul vieţii şi credinței unui popor, în momentele sale cele mai importante.

Bucharest Klezmer Band, condusă de dirijorul Bogdan Lifșin, este trupa de klezmer a Comunității Evreilor București și aflata sub directa îndrumare a domnului Silvian Horn coordonatorul programelor artistice și culturale ale comunității.

Melanjul stilurilor muzicale creează o lume a folclorului fără frontiere, un flux sonor continuu de sunet tradiţional și modern, devenind în același timp un stil familiar tuturor. Bucharest Klezmer Band își propune renașterea muzicii klezmer, oferind repertoriul lor tradițional unui scop muzical unic şi anume acela de a deveni un imn pentru viață care să încânte toate generațiile.

L’chaim !

Diagnostic: "Miodezopsii"

14. 05. 07
posted by: Christian Dragomir

miodezopsiiInainte de toate imi cer scuze fata de aceia dintre voi care, vizitand site-ul chris-ierusalim.ro ati constatat ca de ceva vreme nu mai sunt facute update-uri. De aproximativ 2 saptamani am o problema la ochiul stang (foarte putin si la ochiul drept) care imi tulbura vederea (si nu numai) fapt care m-a impiedicat sa mai pot avea ceva activitate online.

In ziua de Paste, stand de vorba cu un frate intr-un timp de partasie, in ochiul stang a inceput sa apara ceva similar cu o panza de paianjen. Linii miscatoare, puncte asemanatoare cu niste musculite... Ciudat este ca, cu aproximativ o jumatate de ora inainte, un alt frate tocmai imi spusese ca are o problema de genul asta la ochi si ca il deranjeaza foarte tare. Nu mi-am putut imagina ca in jumatate de ora problema va fi una comuna...

Am mers la spital imediat ce situatia mi-a permis. In urma controlului oftalmologic, diagnosticul a fost unul "simplu": “decolare posterioara in vitros” sau miodezopsii.

Doctorita mi-a spus ca din cauza faptului ca am miopie, odata cu trecerea timpului ochii imbatranesc si sunt supusi la situatii de genul acesta. Nu exista tratament pentru asa ceva. “Miodezopsiile nu dispar”, mi-a spus franc doctorita rasucind cutitul in rana, ci doar se pot ameliora in timp. Important este sa fie tinute sub control sa nu creeze alte probleme. Personal insa, vad aceasta situatie ca pe un atac din partea celui rau.

In tot acest interval de timp, m-am luptat (si continui sa ma lupt) cu starile de descurajare, depresie si atacuri din partea celui rau dar, peste toate acestea PUN NUMELE DOMNULUI ISUS si rostesc vindecarea Lui peste ochii mei crezand din toata inima in restaurarea si regenerarea pe care o poate face EL prin Duhul Sfant.

Nu stiu care este scopul pe care il are Domnul prin aceasta noua incercare insa ma rog ca EL sa-mi sfinteaca ochii, sa-i curateasca de tot ce-i rau si intinat si mai bun decat orice picatura de medicament...sa lase EL cate o picatura din sangele Lui peste ochii mei aducand vindecarea deplina in Numele Lui.

Va multumesc tuturor celor care continuati sa va rugati pentru mine si familia mea. Domnul Dumnezeu sa va rasplateasca sprijinul in rugaciune ! Cu ajutorul Lui, va voi tine la curent pentru a ne bucura impreuna cand EL va lasa biruinta deplina si asupra acestei situatii !

(Pentru cei care vreti sa vedeti cum este vederea unui pacient cu miodezopsii, puteti intra AICI. Despre diagnostic AICI).

Created: 20 March 2016

Articole Christian Dragomir ...

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !