REDIRECTIONEAZA 3,5% DIN IMPOZIT CATRE TEODORA !

DESPRE KLEZMER MUSIC

klezmer logoKlezmerul este o muzică venită de departe, de departe în timp și spațiu, o muzică ce abordează cu umor și creativitate viața unor generații greu încercate, dar care, născută fiind din profunzimea sentimentelor poporului său, reușește să reziste migrației și evenimentelor triste și tulburătoare din trecutul nu prea îndepărtat și să se integreze vital, continuând să fascineze atât artiștii cât și publicul amator. 

În termeni sintetici și familiari publicului tânăr, klezmerul este fusion music combinand folclor, jazz, swing dar și muzica soul. Am spus "fusion" deoarece klezmerul aduce fuziunea structurilor melodice, ritmice și expresive care provin din diferite zone geografice și culturale; iar muzica soul pentru că exprimă sentimentele profunde, extazul vieţii şi credinței unui popor, în momentele sale cele mai importante.

Bucharest Klezmer Band, condusă de dirijorul Bogdan Lifșin, este trupa de klezmer a Comunității Evreilor București și aflata sub directa îndrumare a domnului Silvian Horn coordonatorul programelor artistice și culturale ale comunității.

Melanjul stilurilor muzicale creează o lume a folclorului fără frontiere, un flux sonor continuu de sunet tradiţional și modern, devenind în același timp un stil familiar tuturor. Bucharest Klezmer Band își propune renașterea muzicii klezmer, oferind repertoriul lor tradițional unui scop muzical unic şi anume acela de a deveni un imn pentru viață care să încânte toate generațiile.

L’chaim !

Capitole nescrise

14. 01. 02
posted by: Christian Dragomir

Capitole nescriseÎn ultima duminică a anului 2013, am avut împreună cu biserica Vestea Bună recapitularea studiului “Creştinul în aşteptarea revenirii Domnului” studiu avut pe parcursul întregului an. Au fost recapitulate lecţiunile învăţate pe capitole şi titluri de lecţiuni studiul fiind încheiat cu retrospectiva cărţii Apocalipsa. Este uşor să facem recapitularea unei cărţi sau a unei teme studiate. Este mai greu însă, să facem retrospectiva propriei vieţi sau macăr a unui an din viaţă. Sfîrşitul anului însă, şi începutul altuia nou, ne obligă să facem lucrul acesta. Vă invit să privim doar câteva capitole ale vieţii noastre din anul care a trecut.

CAPITOLUL PROMISIUNI

Începutul de an, de cele mai multe ori e caracterizat de noi angajamente pe care le facem. La începutul acestui an, întrebarea este “cum stăm la acest capitol ?” Priveşte retrospectiv la promisiunile făcute la începutul anului 2013 . Câte din ele ai împlinit ? Dacă Domnul nu şi-ar ţine promisiunile făcute faţă de noi, oare cum am fi noi astăzi ?

  1. Numeri 30:2  Când un om va face o juruinţă Domnului sau un jurământ prin care se va lega printr-o făgăduială, să nu-şi calce cuvântul, ci să facă potrivit cu tot ce i-a ieşit din gură.
  2. Eclesiastul 5:4-5  Dacă ai făcut o juruinţă lui Dumnezeu, nu zăbovi s-o împlineşti, căci Lui nu-I plac cei fără minte; de aceea împlineşte juruinţa pe care ai făcut-o. Mai bine să nu faci nici o juruinţă, decât să faci o juruinţă şi să n-o împlineşti.
  3. Deuteronomul 23:22  Dacă te fereşti să faci o juruinţă, nu faci un păcat.

CAPITOLUL VEGHERE

  • Psalm 39:1 Ziceam: „Voi veghea asupra căilor mele, ca să nu păcătuiesc cu limba; îmi voi pune frâu gurii, cât va sta cel rău înaintea mea.”

Am dat frâu liber cuvintelor, gândurilor, manifestărilor firii pământeşti şi altor lucruri asemănătoare şi am devenit în felul acesta neveghetori. Îndemnul Domnului, valabil de mii de ani, este acelaşi pentru anul acesta:

  • Iosua 23:11  Vegheaţi, deci, cu luare aminte asupra sufletelor voastre, ca să iubiţi pe Domnul, Dumnezeul vostru.

CAPITOLUL DISCIPLINELOR SPIRITUALE

Postul; Rugăciunea; Ascultarea; Supunerea.

Unii au slăbit postul şi rugăciunea…”Se poate şi fără” spun ei. Într-o zi, se va putea şi cerul fără ei. Alţii au dat uitării ascultarea şi supunerea spunând “E pentru cei slabi…” Într-o zi îl vor vedea pe Cel ce este cel mai tare: Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu.

Dacă anul 2013 ar fi fost un an şcolar, uitându-mă la capitolele menţionate, personal aş putea spune că ar trebui să repet anul. Am rămas corigent la multe materii. Doamne ai milă !

Capitolele nescrise din 2014, sunt aceleaşi din anul trecut plus multe altele. Mă rog ca Domnul să ne ajute să le scriem de aşa fel încât, la finalul anului în care tocmai am intrat - aceia care vor ajunge până acolo - să putem spune…”am scris (trăit) ceea ce trebuia să scriu (trăiesc)”.

Noul întotdeauna ne obligă să fim mai atenţi. Dacă ai o maşină nouă sau un lucru nou, ai grijă să nu-l zgârii; dacă ai o haină nouă, ai grijă să n-o pătezi. Să avem grijă în acest nou an, ca fiecare zi pe care o vom avea de la Domnul, s-o trăim ca pentru EL ... "nezgâriată şi nepătată".

Abraham Lincoln spunea: “Nu conteaza câţi ani de viaţă ai ci câtă viaţă ai avut în toţi aceşti ani”

1 Ioan 5:11  Şi mărturisirea este aceasta: Dumnezeu ne-a dat viaţa veşnică, şi această viaţă este în Fiul Său.

Daţi viaţă anilor voştri prin prezenţa lui Isus în viaţa voastră.

Created: 20 March 2016

Articole Christian Dragomir ...

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !