Print

Referendumul pentru Familie - o posibila cursa !

18. 05. 09
posted by: Super User

Despre apărarea valorilor creștine și a familiei tradiționale (alcătuită dintr-un bărbat și o femeie) s-a scris, s-a vorbit și iată că în scurt timp urmează să trecem și la fapte … mai concret, organizarea unui referendum pentru familie cu scopul de a întreba poporul despre convingerile și dorințele lui legate de acest aspect.

Înainte de a scrie care îmi sunt suspiciunile cu privire la acest referendum, haideți să urmărim ceea ce prevede Constituția Romaniei și Codul Civil cu privire la familie.

CONSTITUȚIA ROMANIEI

Art. 48 – Familia

CODUL CIVIL

Legea 287/2009 Art. 259

CĂSĂTORIA DISPOZIŢII SPECIALE

Romania nu a oficiat/legalizat de-a lungul existenței sale nicio căsătorie între persoane de același sex. NICIODATĂ – deoarece legea în această țară nu a permis acest lucru. Atunci de ce avem nevoie, totuși, de un referendum când legea este favorabilă !?

Ceea ce urmărește acest demers al Coaliției pentru Familie este reglementarea în Constituție a termenilor de “soți” deoarece prin termenul acesta se poate înțelege și căsătoria persoanelor de același sex … însă art. 48 din Constituție este definit și explicat CLAR de Art. 259 din Codul Civil cu privire la familie: “Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legi.”

De unde, atunci, dorința de a apăra familia tradițională când ea, de fapt, era apărată de actuala legislație iar căsătoria între persoane de același sex sunt interzise ?!

Cred că una din greșelile făcute cu privire la acest aspect este politizarea subiectului. Mai marii cultelor religioase și-au dorit să iasă din anonimat … și au reușit !

Organizarea unui referendum poate duce la costuri de peste 30 mil. euro în condițiile în care sănătatea, învățământul, infrastructura rutieră și multe alte domenii sunt în criză. Dincolo de acest aspect, cel mai important lucru îl reprezintă … validarea rezultatului referedumului. Pentru validare, prezența la vot e definitorie: minim 6 milioane de români !

În opinia mea, am impresia că cineva a întins o cursă prin acest referendum pentru ca legislația actuală, favorabilă de altfel familiei tradiționale, să fie schimbată ! Din mediul evanghelic (și nu numai) au semnat petiția 3 milioane de români. Până la 6 milioane, am mai avea nevoie de încă pe atât ! Mizam pe credincioșii ortodocși care, pe ultima sută de metri fac o mișcare interesantă. Prin purtătorul de cuvânt al BOR dl. Vasile Bănescu, transmit presei următorul mesaj:

“Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, în numele Bisericii Ortodoxe din țara noastră, spune că biserica are porțile deschise pentru fiecare om, chiar și pentru homosexuali. Mai mult decât atât, Vasile Bănescu spune că homosexualii, „aflați într-o situație nefirească din punct de vedere moral”, trebuie primiți în biserică și chiar chemați.” Articolul poate fi citit AICI – înțelegeți afirmațiile în context politic nu religios.

În 29 iulie 2012 a fost organizat referendumul pentru demiterea din funcția de  președinte a lui Traian Băsescu. Prezenţa la vot a fost de 46,24% iar pentru demiterea președintelui au votat atunci 87,52% adică aprx. 7,5 milioane de români. Din păcate cvorumul nu a fost îndeplinit (prezența de 50%) prin urmare referendumul … nu a putut fi validat.

În cazul în care prezența la vot la referendumul pentru familie nu este îndeplinită (minim 6 milioane de români) referendumul nu va fi validat. Prin urmare, rezultatul ar putea fi folosit de organizațiile LGBT pentru a cere Uniunii Europene să considere că restul populației nu are nimic împotriva acestui tip de căsătorii și … să-și ceară dreptul de a intra în legalitate urmare a nevalidării referendumului. Singura soluție pentru a preveni așa ceva este ieșirea masivă la vot și deopotrivă votul pentru susținerea familiei tradiționale alcătuită dintr-un bărbat și o femeie.

Având în vedere că legislația (încă) este favorabilă, întreb, retoric … de ce a trebuit să ne legăm la cap fără să ne doară ?! Poate au existat totuși presiuni din afară … ; poate doar dorința unor lideri religioși care, dând dovadă de exces de zel, au căzut pradă unui curse ... ; poate …

Da, rezultatul referedumului poate fi folosit împotrivă … iar cineva a știut foarte bine asta. În fond, pentru a realiza lucrurile rele te poți folosi (în mod special) de cele bune !

Doamne, apără-ne și păzește-ne ! Doamne, binecuvintează Romania cu sănătate spirituală ! Când va fi organizat referendumul, ROMÂNI, ieșiți la vot și … sustineți valorile reale, firești și duhovnicești ale acestui neam !

 

P.S. Articolul reprezintă o suspiciune / părere personală cu privire la acest demers. Îmi doresc și mă rog să mă înșel iar cele scrise mai sus să rămână la stadiul de părere personală supusă greșelii. Preluarea parțială sau integrală a articolului fără permisiunea autorului este strict interzisă !

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !