Cuvant din Dragoste LOGO"Cuvânt din Dragoste" cu Christian Dragomir

este o emisiune cu caracter creştin informativ, educativ şi motivaţional. Poate fi urmărită în fiecare sâmbătă de la ora 17:00 pe canalul de Youtube unde, pentru a putea primi notificări cu cele mai noi apariții, te invit să te abonezi!

Mesajul acestei săptămâni:

CUM POT ȘTI DACĂ O LUCRARE ESTE DE LA DUMNEZEU SAU NU?

11 MAI 2024

 

Frica este unul din sentimentele comune experimentate de orice om! Unii se tem de înălțime, alții de întuneric în timp ce altora le este frică până și de umbra lor…

Marcu 4:37-41  S-a stârnit o mare furtună de vânt, care arunca valurile în corabie, aşa că aproape se umplea corabia. Şi El dormea la cârmă pe căpătâi. Ucenicii L-au deşteptat şi I-au zis: „Învăţătorule, nu-Ţi pasă că pierim?” El s-a sculat, a certat vântul şi a zis mării: „Taci! Fără gură!” Vântul a stat, şi s-a făcut o linişte mare. Apoi le-a zis: „Pentru ce sunteţi aşa de fricoşi? Tot n-aveţi credinţă?” I-a apucat o mare frică, şi ziceau unii către alţii: „Cine este acesta de Îl ascultă chiar şi vântul şi marea?”

Frica este unul din sentimentele comune experimentate de orice om. Unii se tem de înălțime, alții de întuneric în timp ce altora le este frică până și de umbra lor… Cea mai puternică însă, rămâne frica de moarte.

O femeie pe nume Sara Winchester, a moștenit o avere de peste 20 mil. dolari în urma decesului soțului ei, Wiliam. S-a mutat în San Jose, California, unde și-a cumpărat un conac neterminat. Fiind adeptă a spiritismului și fiindu-i foare frică de moarte, a chemat un medium prin care a vrut să-și contacteze soțul decedat. Mediumul i-a spus: ”Cât timp vei construi casa pe care ai cumpărat-o, nu vei muri! L-a crezut si s-a apucat să extindă conacul care avea deja 17 camere. Proiectul a durat până în ziua în care ea a murit, la vârsta de 85 de ani. Costul lucrărilor s-au ridicat la 5 mil. dolari. Conacul are 150 camere, 13 băi, 2.000 de uși, 47 șeminee și peste 10.000 de ferestre și este în prezent o atracție turistică a zonei. La moartea Sarei, aceasta a lăsat în urmă suficiente materiale încât lucrările ar mai fi putut continua încă … 80 de ani !

În pasajul menționat observăm cum o furtună puternică îi sperie de moarte pe ucenici. Ulterior intervenției supranaturale a Domnului Isus, frica de furtună este schimbată cu … frica de Domnul!

”I-a apucat o mare frică şi ziceau unii către alţii: „Cine este acesta de Îl ascultă chiar şi vântul şi marea?”

Trăim vremuri tulburi în care frica de îmbolnăvire și chiar de moarte este exploatată din plin de către guverne prin mass-media. Când această frică va fi înlocuită cu frica de Domnul, atunci credinciosul se poate considera învingător! Biruința și speranța creștinului constă în faptul că Isus a învins moartea prin înviere și prin El, și noi suntem învingători. Când frica de moarte îmi paralizează ființa și voința făcându-mă să abdic de la principiile Scripturilor, atunci voi face tot ceea ce mi se cere pentru a-mi scăpa viața. Când însă ajung la nivelul maturității spirituale în care îmi doresc mai mult cerul decât acest pământ, atunci afirm ceea ce spuneau fiii lui Core în Psalmul 73:26 ”Carnea şi inima pot să mi se prăpădească: fiindcă Dumnezeu va fi pururea stânca inimii mele şi partea mea de moştenire.”

Nu te teme de nimic! Dar dacă totuși, vrei să te temi de ceva, atunci … TEME-TE DE DOMNUL și nu te vei mai teme de nimic altceva!