SUSTINE RECUPERAREA SI INGRIJIREA TEODOREI !

Formular 230 button

CULTURA IUDAICA

Cultura IudaicaMeniul contine articole care vizeaza o mai buna cunoastere a obiceiurilor si traditiilor poporului evreu. Traim intr-o lume unde ignoranta isi pune amprenta peste viata multora. Foarte multi credinciosi pretind ca-L cunosc pe Dumnezeu insa atunci cand vine vorba de cunoasterea obiceiurilor si traditiilor iudaice si mai ales insusirea lor in viata si umblarea lor cu Domnul, constati ca nu au decat notiuni foarte ambigue despre acest domeniu. In acest context, profetul Osea rostea in vechime celebrul verset din capitolul 4:6 care spune "Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta". Cred ca acest verset, in contextul actual, este mai valabil ca oricand. Sectiunea cuprinde Brachot - binecuvatari rostite de evrei in diferite ocazii si imprejurari ale vietii, Sarbatori si semnificatii precum si date ale sarbatorilor. Tipurile profetice, alfabetul ebraic si multe altele de acest gen, sunt pagini care, cu siguranta vor imbogatii cunostintele dumneavoastra cu privire la cultuira iudaica. Nu uitati promisiunea facuta de Adonai Elohim patriarhului Avraam, parintele nostru al tuturor, in Geneza 12:3: "Voi binecuvanta pe cei ce te vor binecuvanta si voi blestema pe cei ce te vor blestema; toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine."  Domnul intareste si incurajeaza studierea culturii poporului ales atunci cand spune in Ioan 4:22 "...mantuirea vine de la iudei." Nu poti crede intr-un Evreu negandu-i sau neglijandu-i poporul.

Despre obiceiuri si schimbari.

17. 06. 06
posted by: Super User

Luca 16:10 "Cine este credincios în cele mai mici lucruri, este credincios şi în cele mari; şi cine este nedrept în cele mai mici lucruri, este nedrept şi în cele mari."

Nu te amăgi crezând că odată cu schimbarea unui loc îți vei schimba și obiceiurile. Nu locul schimbă obiceiul ... ci tu.

Când vrei cu adevărat să schimbi ceva în viața ta, schimbi obiceiurile. Daca nu faci asta, vei vedea la un moment dat că indiferent de locul în care te afli, obiceiurile te vor urma pentru că ele sunt parte din tine.

Hristos obișnuia, spre exemplu, să se roage oriunde, oricând ... Tu ?

Spun specialiștii despre obiceiurile nesănătoase din viața noastră că în mod normal omului îi trebuie cam tot atât timp pentru a se elibera de un obicei rău cât timp a avut acel obicei. O afirmație înspăimântătoare însă eu cred în puterea eliberatoare a lui Hristos și prin harul Lui nădăjduiesc să nu lupt (tot) atât cu obiceiurile rele din viața mea.
Dacă în timpul unei zile obișnuiești să-ți faci timp să te rogi, să citești (Biblia în mod special) să fi o încurajare pentru cei din jur, atunci indiferent de locul și activitatea avută vei găsi momentul în care să-ți practici acele obiceiuri. 
Dacă în schimb ești rebel și nesupus, pentru că astea sunt obiceiurile tale, indiferent de șeful de la serviciu, de situațiile din viața ta, tu iti vei manifesta ... obiceiul.

Nu circumstanțele din viață ne dictează cum să fim ci obiceiurile !

Dacă obiceiul tău este să faci bine, să dăruiești, atunci indiferent de cât ai ... tu îți vei practica obiceiul. (uită-te la văduva din Biblie și la cei 2 bănuți dați Domnului la Templu. A dat tot ce a avut pentru că ăsta era obiceiul ei ... să dăruiască)

Dacă obiceiul tău este să fi dezordonat, atunci indiferent că vei trăi într-un palat său într-un bordei ... tu îți vei practica obiceiul ! Obiceiurile tale vor denota personalitatea și chiar caracterul tău.

Schimbă-ți obiceiurile dacă vrei (cu adevărat) să-ți schimbi viața !

Created: 06 June 2017

Articole Christian Dragomir ...

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !