SUSTINE RECUPERAREA SI INGRIJIREA TEODOREI !

Formular 230 button

CULTURA IUDAICA

Cultura IudaicaMeniul contine articole care vizeaza o mai buna cunoastere a obiceiurilor si traditiilor poporului evreu. Traim intr-o lume unde ignoranta isi pune amprenta peste viata multora. Foarte multi credinciosi pretind ca-L cunosc pe Dumnezeu insa atunci cand vine vorba de cunoasterea obiceiurilor si traditiilor iudaice si mai ales insusirea lor in viata si umblarea lor cu Domnul, constati ca nu au decat notiuni foarte ambigue despre acest domeniu. In acest context, profetul Osea rostea in vechime celebrul verset din capitolul 4:6 care spune "Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta". Cred ca acest verset, in contextul actual, este mai valabil ca oricand. Sectiunea cuprinde Brachot - binecuvatari rostite de evrei in diferite ocazii si imprejurari ale vietii, Sarbatori si semnificatii precum si date ale sarbatorilor. Tipurile profetice, alfabetul ebraic si multe altele de acest gen, sunt pagini care, cu siguranta vor imbogatii cunostintele dumneavoastra cu privire la cultuira iudaica. Nu uitati promisiunea facuta de Adonai Elohim patriarhului Avraam, parintele nostru al tuturor, in Geneza 12:3: "Voi binecuvanta pe cei ce te vor binecuvanta si voi blestema pe cei ce te vor blestema; toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine."  Domnul intareste si incurajeaza studierea culturii poporului ales atunci cand spune in Ioan 4:22 "...mantuirea vine de la iudei." Nu poti crede intr-un Evreu negandu-i sau neglijandu-i poporul.

Ceea ce face diferenta !

17. 05. 13
posted by: Christian Dragomir

Îngerul morții lovise deja în toate casele egiptenilor omorând întâiul născut al fiecărei familii. Soluția oferită de Dumnezeu pentru a scăpa cu viață fusese una aparent simplă, banală..."junghiaţi un miel.....iar cu sângele lui dați pe uşiorii casei".

Pesah introDumnezeu și-a respectat Cuvântul: îngerul morții nu a intrat acolo unde mielul fusese junghiat iar sângele lui era la intrarea în acea casă. Tragedia a lovit însă acolo unde nu era sânge pe uşiori iar somnul era aparent liniștit.

Orice familie egipteană care, văzând ce fac familiile evreilor ar fi făcut la fel, ar fi fost scutită de durere și necaz. Dar n-au dat importanță...în fond evreii erau niște robi lipsiți de putere iar ei niște stăpânitori! Cu siguranță că la urechile lor a ajuns vestea despre tragedia care avea să lovească în acea noapte însă...cine a putut crede că ar fi posibil așa ceva? Era...prea de tot. "Suntem atât de puternici încât nimeni și nimic nu ne mai poate atinge." și-au spus probabil egiptenii.

Și totuși...avertismentul s-a concretizat în acea noapte a necredinței egiptene. Evreii și-au jertfit mielul de fiecare familie însă jertfirea ar fi fost în zadar dacă nu se ungeau și uşiorii casei cu sânge...

Uitându-ne la istorisirea biblică suntem tentați să credem că diferența a fost făcută de naționalitate (evreu sau egiptean), de sclav sau stăpân, de bun sau rău....Diferența însă dintre viață și moarte a fost făcută de un singur element: sângele mielului.

Și de mii de ani diferența o face același element. De aceea nu te poți făli cu spița de neam, nici cu apartenența religioasă și nici cu...neprihănirea ta. Evreu sau egiptean, creștin sau necreştin, diferența o face sângele Mielului. Și pentru ca această diferență să devină o realitate văzută de toți, trebuie să-ți însuşeşti acest sânge și să-ți pui ființa la adăpostul lui. Doar tu poți face lucrul acesta și nimeni altul în locul tău.

Jertfa a fost adusă însă nu poate deveni eficientă în dreptul tău până "nu-ți ungi întreaga ființă" cu acest sânge. De aceea Pesach-ul înseamnă "ieșire". Sângele Mielului te scoate din moarte și te duce la viață; te scoate din robie și te face liber; te scoate din boală și neputință și-ți dă vindecarea; te scoate de sub blestem și-ți dă binecuvântarea!

Hag Pesach Sameach! Paște binecuvântat, la adăpostul sângelui Mielului care a fost înjunghiat, dar care este Viu în vecii vecilor !

Created: 06 June 2017

Articole Christian Dragomir ...

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !