Cuvant din Dragoste LOGO

1 Corinteni 16:14 ”Tot ce faceţi, să fie făcut cu dragoste!” - este MOTTO-ul acestor motivaționale video semnate de Christian.


cauți un cuvânt, care să-ți poată da speranță, cauți un cuvânt ce alină și dă viață!

cu sufletul rănit și rătăcind în noapte, cauți un ”Cuvânt din Dragoste!”


"Cuvânt din Dragoste" cu Christian Dragomir este o emisiune cu caracter creştin informativ, educativ şi motivaţional.

SÂMBĂTĂ 04 IUNIE 2022 - EDIŢIE SPECIALĂ - DE ZIUA LEGII ÎNCĂLCÂND LEGEA!

ULTIMUL MESAJ VIDEO

DUHUL VIEȚII NOI!

13 Februarie 2022

christian 24 octombrie

Societatea, de-a lungul timpului, și-a dorit să facă oameni noi, re-educați în spiritul impus de cei aflați la guvernare. Școala și educația tind să formeze oameni noi. Religia, de cealaltă parte, încearcă și ea, pe diverse căi, să creeze oameni noi. Nici școala, nici educația – oricât de bună și recomandată ar fi –, nici vreo formă politică de guvernare și nici chiar religia, nu au reușit și nu vor reuși vreodată să creeze oameni noi. Unul singur în toata istoria lumii a avut curajul să spună:

”Iată, Eu fac toate lucrurile noi” și Acela este Dumnezeu!

Omul nou, transformat nu de societate sau de vreo doctrină bisericească ci de însuși Duhul lui Dumnezeu, are câteva caracteristici care sunt vizibile. Urmărind acest mesaj poți afla care sunt acele caracteristici ale unui om nou în care se manifestă Duhul vieții noi!

EDITORIAL

CEEA CE FACE DIFERENȚA!

pesah

Îngerul morții lovise deja în toate casele egiptenilor omorând întâiul născut al fiecărei familii. Soluția oferită de Dumnezeu pentru a scăpa cu viață fusese una aparent simplă..."junghiaţi un miel...iar cu sângele lui dați pe uşiorii casei". Dumnezeu și-a respectat Cuvântul: îngerul morții nu a intrat acolo unde mielul fusese junghiat iar sângele lui era la intrarea în acea casă. Tragedia a lovit însă acolo unde nu era sânge pe uşiori iar somnul era aparent liniștit ...

Orice familie egipteană care, văzând ce fac familiile evreilor ar fi făcut la fel, ar fi fost scutită de durere și necaz. Dar n-au dat importanță...în fond evreii erau niște robi lipsiți de putere iar ei niște stăpânitori! Cu siguranță că la urechile lor a ajuns vestea despre tragedia care avea să lovească în acea noapte însă...cine a putut crede că ar fi posibil așa ceva? Era...prea de tot

 citeşte întregul articol...

Deseori m-am întrebat, cugetând la afirmația Domnului Isus din Evg. după Luca 18:8b "Fiul Omului va veni negreșit; dar va găsi El oare credință pe pământ?", oare ce altceva mai ascunde, în afară de evidenta renunțare la credință, afirmația Domnului? Sau mai exact ce fapte anume, odată săvârșite, pot duce la pierderea credinței?

Observăm, fără prea mare efort, că vremurile pe care le trăim sunt din ce în ce mai tulburi. Acest fenomen de tulburare și confuzie a cuprins din păcate și mintea celor mai mulți. Ultimul raport al OMS arată că impactul psihologic al pandemiei asupra individului (implicit al societății) este similar celui din al doilea război mondial...(!!!) În situații de felul acesta unii caută răspunsuri și soluții urgente iar alții, transformați peste noapte în specialiști de serviciu, le oferă cu generozitate.

Nu vreau să mă erijez în susținătorul vreunei părți dintre "căutători și specialiști"... Au suficiente argumente fiecare în dreptul lor să-și susțină și singuri poziția (uneori chiar cu riscul de a deveni ridicoli).

Atenția mea și deopotrivă semnalul de alarmă pe care vreau să-l trag este asupra riscului la care ne-am expus cu toții și anume apariția sindromului "minții împărțite". Dacă mintea individului este împărțită la fel este și societatea. De aici conflictele, taberele pro și contra, ura și implicit... pierderea credinței!

În Matei 6:25 Domnul (ne) îndeamnă: "Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră..."

Termenul grecesc pentru îngrijorare folosit aici este "meripnao", un cuvânt compus din două cuvinte: merizo - împărțit și nus - minte. La modul practic, afirmația Domnului este aceasta: "Să nu fiți oameni cu mintea împărțită" deoarece există riscul major ca pe acest fond... să vă pierdeți credința!

Sunt multe exemple în Biblie dar și în societate, de oameni (mari) ai lui Dumnezeu care au eșuat datorită acestei lipse de constantă în viață; o lipsă venită pe fondul oscilațiilor în convingeri care a avut ca rezultat o minte împărțită. Priviți la lumea din jurul vostru și veți vedea manifestându-se mintea împărțită prin expresii de genul "nu mai știu ce (și pe cine) să cred"; "care este adevărul!?"; "cine are dreptate"; "ce se va întâmpla cu lumea aceasta?" - afirmații care trădează confuzia și depărtarea de Dumnezeu.

Soluția Domnului este una simplă.

Matei 6:26 "Uitaţi-vă la păsările cerului: ele nici nu samănă, nici nu seceră, şi nici nu strâng nimic în grânare; şi totuși Tatăl vostru cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai de preţ decât ele?"

Soluțiile pentru marile crize ale omenirii nu au venit NICIODATĂ de pe pământ ci DIN CER. Păsările cerului, spre deosebire de om, știu că Tatăl se va îngriji de ele și se încred în purtarea Lui de grijă... Privește cerul, privește păsările și încrede-te în Domnul. Aceasta va aduce lumină minții tale, pace sufletului tău și te va ajuta să-ți păstrezi credința în El până la capăt, oricât de apropiat sau îndepărtat ar fi el.

"Puterea minţii vine din liniştea şi limpezimea ei. O minte liniştită este o minte puternică ce poate deschide uşa puterii sufletului. Nu îţi poţi manifesta puterea dacă mintea îţi este tulburată. Şi orice putere care se manifestă fără a avea mintea limpede, este una care dărâmă şi nu una care zideşte."
ADON HAKAVOD

bath oil 2510783 640"Adon Hakavod" este primul album evreiesc lansat de vreun grup muzical din Romania și a fost editat de Grupul Ierusalim în anul 2003.

LÂNGĂ DOMNUL, LÂNGĂ DUMNEZEU

bath oil 2510783 640A fost editat în anul 2002 și a făcut înconjurul țării ajungând chiar peste hotare. Conține piese cu care mulți dintre voi sunteți deja familiari...

DOMNUL ESTE PĂSTORUL MEU

bath oil 2510783 640“Domnul este Păstorul meu” este un album al solistului Christian Dragomir împreună cu Grupul Ierusalim.

CREDE

credeEste primul album al interpretului Christian Dragomir. A fost lansat în anul 2000 prin intermediul Studio Speranța din Cluj-Napoca. Conține o gamă diversă de stiluri muzicale ...

NUME DRAG, ISUS CHRISTOS

credeEste cel de-al doilea album semnat de solistul Christian Dragomir. Un volum încărcat de o sensibilitate deosebită ce conține piese cu mesaj de evanghelizare dar și de laudă și mulțumire la adresa Mântuitorului Isus.