REDIRECTIONEAZA 3,5% DIN IMPOZIT CATRE TEODORA !

DESPRE KLEZMER MUSIC

klezmer logoKlezmerul este o muzică venită de departe, de departe în timp și spațiu, o muzică ce abordează cu umor și creativitate viața unor generații greu încercate, dar care, născută fiind din profunzimea sentimentelor poporului său, reușește să reziste migrației și evenimentelor triste și tulburătoare din trecutul nu prea îndepărtat și să se integreze vital, continuând să fascineze atât artiștii cât și publicul amator. 

În termeni sintetici și familiari publicului tânăr, klezmerul este fusion music combinand folclor, jazz, swing dar și muzica soul. Am spus "fusion" deoarece klezmerul aduce fuziunea structurilor melodice, ritmice și expresive care provin din diferite zone geografice și culturale; iar muzica soul pentru că exprimă sentimentele profunde, extazul vieţii şi credinței unui popor, în momentele sale cele mai importante.

Bucharest Klezmer Band, condusă de dirijorul Bogdan Lifșin, este trupa de klezmer a Comunității Evreilor București și aflata sub directa îndrumare a domnului Silvian Horn coordonatorul programelor artistice și culturale ale comunității.

Melanjul stilurilor muzicale creează o lume a folclorului fără frontiere, un flux sonor continuu de sunet tradiţional și modern, devenind în același timp un stil familiar tuturor. Bucharest Klezmer Band își propune renașterea muzicii klezmer, oferind repertoriul lor tradițional unui scop muzical unic şi anume acela de a deveni un imn pentru viață care să încânte toate generațiile.

L’chaim !

Surd de o ureche

13. 11. 06
posted by: Christian Dragomir

surd de o urecheÎn urmă cu aproximativ 4 ani, la un control ORL la Spitalul Panduri, mi-a fost depistată o uşoară hipoacuzie la ambele urechi, o accentuare şi o sensibilitate mai mare fiind pe urechea stângă. Cauza a fost una destul de lesne de identificat. Făcând înregistrări şi mixaje audio am folosit (pe alocuri excesiv aş putea spune) căştile. Locuind la bloc, deseori mă prindeau ore târzii în noapte lucrând la câte un negativ sau vreun mixaj. Pentru a nu deranja vecinii, apelam mereu la căşti lucru care s-a dovedit a fi dăunător sănătăţii. Am urmat atunci un tratament şi situaţia s-a îmbunătăţit iar auzul, deşi scăzut, exista.

De mai bine de 3 ani nu am mai reuşit să ne mai punem la zi cu analizele medicale - motivul îl ştiţi marea majoritate - şi acum au început să apară problemele. În urma stresului, a efortului fizic şi psihic destul de solicitant, pe fondul afecţiunii mai vechi, a apărut această problemă a surdităţii bruşte pe urechea stângă.

Totul a pornit în urmă cu aproximativ 3 săptămâni când, venind din Italia unde am fost la inaugurarea unei biserici în Padova, la aterizarea avionului în ţară, preţ de 15-20 de minute presiunea a fost insuportabilă. Mi s-au înfundat ambele urechi şi începusem să-mi pierd echilibrul chiar stând pe scaun. A durat 3 zile până când urechile să fie desfundate complet. Am pus în seama zborului şi a cabinei slab presurizate a avionului (WIZZ - în caz că mai zboară cineva cu această companie sî cunoască aceste detalii) acest eveniment neştiind că de fapt nervul auditiv al urechii stângi suferise o trauma. Recent am fost la mare împreună cu un grup de părinţi cu copii cu dizabilitati şi odată întors (sâmbătă 22 iunie) mi s-au înfundat din nou urechile. Am crezut iniţial că este de la oboseală şi m-am odihnit însă duminică (23 iunie) spre seară, urechea stângă nu a mai fost funcţională. Sunetul îl percepeam undeva foarte foarte departe şi distorsionat (aşa este şi în prezent). Marţi 25 iunie, am mers la un consult ORL pentru a vedea care este problema. Iniţial am crezut că se formase un dop de ceară şi prin spălătură speram să-mi recapăt auzul însă diagnosticul medicului a fost unul destul de dur: "surditate instalată brusc pe urechea stângă". Din audiograma făcută a reieşit faptul că auzul este perceput de către nerv şi că urechea - deşi înfundată - este funcţională însă nu se poate spune cu exactitate când se va desfunda sau...dacă.

În prezent sunt sub tratament şi CRED că Domnul îmi va reda funcţionalitatea auditivă pentru a putea continua să lucrez în via Lui pe latura muzicală şi nu numai. Vă voi ţine la curent cu evoluţia stării de sănătate. Vă mulţumesc tuturor celor care ma susţineţi în rugăciune !

Created: 20 March 2016

Articole Christian Dragomir ...

Utilizăm modulele cookies pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare şi a se integra cu reţele de socializare. Prin click pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Politica de Confidentialitate !