DESPRE KLEZMER MUSIC

klezmer logoKlezmerul este o muzică venită de departe, de departe în timp și spațiu, o muzică ce abordează cu umor și creativitate viața unor generații greu încercate, dar care, născută fiind din profunzimea sentimentelor poporului său, reușește să reziste migrației și evenimentelor triste și tulburătoare din trecutul nu prea îndepărtat și să se integreze vital, continuând să fascineze atât artiștii cât și publicul amator. 

În termeni sintetici și familiari publicului tânăr, klezmerul este fusion music combinand folclor, jazz, swing dar și muzica soul. Am spus "fusion" deoarece klezmerul aduce fuziunea structurilor melodice, ritmice și expresive care provin din diferite zone geografice și culturale; iar muzica soul pentru că exprimă sentimentele profunde, extazul vieţii şi credinței unui popor, în momentele sale cele mai importante.

Bucharest Klezmer Band, condusă de dirijorul Bogdan Lifșin, este trupa de klezmer a Comunității Evreilor București și aflata sub directa îndrumare a domnului Silvian Horn coordonatorul programelor artistice și culturale ale comunității.

Melanjul stilurilor muzicale creează o lume a folclorului fără frontiere, un flux sonor continuu de sunet tradiţional și modern, devenind în același timp un stil familiar tuturor. Bucharest Klezmer Band își propune renașterea muzicii klezmer, oferind repertoriul lor tradițional unui scop muzical unic şi anume acela de a deveni un imn pentru viață care să încânte toate generațiile.

L’chaim !

in BKB
17. 05. 16
posted by: Super User

COVER ALBUM

01 Klezmer Music front cover INFO

AUDITIE ONLINE

 

Name Play Duration
A Bi Gezint
Geni Brenda

2:31 min
Yidishe mame
Bucharest klezmer band

3:56 min
An Emeseh Ayshes Chayil
Carmen Iovitu

2:39 min
Ciribim Ciribom
Bucharest klezmer band

2:34 min
Der Rebbe Elimelech
Maia Morgenstern

2:58 min
Fargenign
Bucharest klezmer band

1:54 min
Hassidic Twist
Arabela Neazi

2:01 min
Ikhshteyunter a bokserboyim
Arabela Neazi

2:12 min
L’Chaim
Bucharest klezmer band

2:49 min
Ma Ha’Ish
Bucharest klezmer band

4:02 min
Mame un Tate Tanzt
Bucharest klezmer band

1:51 min
Margaritkeleh
Geni Brenda

2:14 min
Rumenie
Carmen Iovitu

3:35 min
Un mirzaynen ale brider
Arabela Neazi

2:02 min
Vus Bisti Ketsale Broyges
Carmen Iovitu

2:31 min
Yuh mein liebe Tochter
Cabiria & Maia Morgenstern

1:20 min

BUCHAREST KLEZMER IN CONCERT

BKB all

 

 

Created: 18 May 2017
in BKB
17. 05. 16
posted by: Super User

INSTRUMENTISTI

BOGDAN LIFSIN - DIRIJOR, PIAN & ACORDEON

Pianist și acordeonist, Bogdan Lifșin este însuflețitul dirijor și coordonator muzical al BKB, având o activitate îndelungată, bogată și de succes în cadrul C.E.B. Este și dirijorul Corului Hazamir al comunității precum și profesor de muzică la Colegiul Lauder Reut.

RODICA DOIJA - VIOARA & VOCAL

Rodica Doija maestra violonistă a trupei, este o pasionată a muzicii yiddish dar și a muzicii folclorice rusești deopotrivă, încântând publicul cu talentul său.

SERGIU MARIN - VIOLONCEL & CHITARA BAS

Sergiu Marin este deosebit de apreciat atât ca violoncelist și chitarist, captivând publicul cu abilitățile sale melodico-ritmice.

SORIN DOBROTA - SAXOFON & CLARINET

Sorin Dobrotă este un excelent virtuoz al clarinetului și al saxofonului, ale cărui solo-uri sunt de fiecare dată aplaudate.

CHRISTIAN DRAGOMIR - DRUMS & PERCUTION

Christian Dragomir este un percuționist remarcabil, cu un simț artistic deosebit, însuflețit de pasiunea pentru muzica klezmer.

VOCAL:

CARMEN HANNAH IOVITU

Solista Carmen Iovițu este o prezență scenică deosebită și cu un amplu registru vocal, cucerind mereu auditoriul cu piese de succes din repertoriul arhicunoscut al muzicii klezmer.

GENI BRENDA - VOCAL

Solista Geni Brenda, actriță a Teatrului Evreiesc de Stat din București, este o voce plină de entuziasm, ce creează momente magice si emoționante deopotrivă, fiind o maestră a repertoriului yiddish.

ARABELA NEAZI - VOCAL

Your text...

MANAGER & COORDONATOR PROGRAME ARTISTICE: SILVIAN HORN

Silvian Horn, unul dintre tinerii lideri ai Comunității Evreilor București este inițiatorul trupei BKB, organizatorul și coordonatorul logistic al tuturor evenimentelor trupei, un adevărat înger păzitor al trupei.

INVITAT SPECIAL AL BUCHAREST KLEZMER BAND IN CONCERTE, O ACTRITA CE NU MAI ARE NEVOIE DE NICIO PREZENTARE:

maia morgenstern 2MAIA MORGENSTERN

 

 

 

Created: 18 May 2017
in BKB
17. 05. 16
posted by: Super User

TVR1 EMISIUNEA CONVIETUIRI

FESTIVALUL "BUCURESTII LUI CARAGIALE" - 2015

BUCHAREST KLEZMER BAND - LA VIOARA

BALKAN FEST 2015

CONCERT IN "BAROKNA SALA" - ZRENJANIN City Hall SERBIA

FESTIVALUL PROETNICA SIGHISOARA 2015

THEATERRSTOCK BACAU

Created: 16 May 2017

Articole Christian Dragomir ...